9 skogstokiga sporter du inte visste fanns

Du har sett mycket, men inte det här.


1. Pacu Jawi

Pacu Jawi utövas i Indonesien för att fira risskörden. Det går ut på att springa med två tjurar genom en lerig bana, så rakt och snabbt som möjligt.

Bildkälla

2. Buzkashi

Buzkashi betyder getsläpning, och det är ungefär vad det går ut på. En get eller en kalv utan huvud ska släpas in i motståndarens mål. Afganistans nationalsport.

Bildkälla

3. Calcio Fiorentino

Det här är en tidig version av dagens fotboll, som tros ha sitt ursprung i Florens. Det är 27 spelare på varje lag och matcherna är 50 minuter långa. Det gäller att få in bollen i motståndarens mål med alla möjliga medel, då får man en poäng. Missar man mål får man en halv poäng. Matchens startar med ett skott från en kanon.

Bildkälla

4. Bo-Taoshi

Bo-Taoshi går ut på att få ner motståndarlagets påle till en vinkel på trettio grader från marken. Det är hela 150 personer på varje lag, 75 som försvarar och 75 som anfaller.

Bildkälla

5. Onbashira

Onbashira är en japansk festival som har funnits i över 1 200 år. Den hålls var sjätte år och unga män ska åka på en stock ner för en backe för att visa sitt mod.

Bildkälla

6. Brinnande kokosnötsfotboll

Även detta är från Indonesien. Tänk fotboll. Men bollen är en kokosnöt. Och du är barfota. Och den brinner.

Bildkälla

7. Caber Toss

Den här sporten är från Skottland. Stocken väger 80 kilo och målet är att man ska flippa den så att den faller framåt.

Bildkälla

8. Kamelhoppning

Enkelt. Den som hoppar över flest kameler vinner.

Bildkälla

9. Skottskt Hammarkasst

Detta har sina rötter i 1500-talets Skottland och har vuxit ur den engelska kungen Edward den första, som inte lätt skottar ha vapen. För att erbjuda sin befolkning någon slags militärträning började de kasta stora hammare. Lurigt.

Bildkälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du sugen på att testa nån?
Tack för din röst!