22 av 23
23 av 23

Barcelona vann Champions League

STORT bildspecial från finalen.

Än en gång har bucklan hamnat i den katalanska staden Barcelona, något som börjar bli en riktig vana. Något som inte hörde till det vanliga var däremot kvällens första målskytt, Ivan Racitic, som ny i Barcelona gjorde sin första final i Champions League.

Och det tog honom bara några minuter att sätta avtryck genom ett fint mål där Barcelona rullat upp Juventus försvar på vänsterkanten.

Barca fortsatte att dominera den första halvleken, även om Juventus ibland stack upp med några farliga skott. Men resultatet 0 - 1 stod sig ändå till halvtid, och i TV-studion konstaterade oraklet Lasse Lagerbäck att det helt klart var rättvist.

Trots Barcelonas övertag lyckades dock Juventus pricka in 1 -1 tidigt i andra halvlek genom deras spanjor Morata, som fostrats i Barcelonas ärkerival Real Madrid.

Men det räckte inte hela vägen för laget från Turin. Det var inte Morata som blev hjälte utan Suarez, som med sitt 1 - 2 mål fick skjuta hem den löjligt stora pokalen till Barcelona. På övertid utökade också Neymar ledningen och befäste segern.