Över 3000 svenskar var på plats i Kielce.
Över 3000 svenskar var på plats i Kielce. - Foto: TT
Tyvärr missade Sverige straff. Resultatet blev 0-0.
Tyvärr missade Sverige straff. Resultatet blev 0-0. - Foto: TT

Sverige-England: Straffmiss men riktigt bra stämning på läktaren

Nyheter24 var på plats i Polen för att ta pulsen på Sveriges första match i slutspelet av U21-EM.

I den första gruppspelsmatchen av U21-EM i Polen var Nyheter24 på plats för att ta pulsen på stämningen. Sverige tog emot förhandstippade England på Kolporter Arena i polska Kielce, inför en 3 000 personer stor gul vägg.

Första halvlek blev tämligen händelselös och resultatet, 0-0. Under andra halvlek tände Sverige till, och i den 67:e minuten bjöd svenskarna på ett skott i ribban efter ett fint anfall.

I den 81:a minuten fick Sverige straff, men Norrköping-liraren Linus Wahlqvist, som lägger lagets straffar i Allsvenskan, brände olyckligt.

Slutresultatet blev 0-0, och Sverige tar med sig ett poäng från första omgången. Tyske Tobias Stieler dömde matchen.

Betygskala 1-10

10 - Världsklass, 9 - Mästerlig, 8 -Toppklass 7- Väldigt bra, 6 - Bra, 5 - Godkänd, 4 - Nästan godkänd, 3 - Inte bra, 2 - Usel, 1 - Korpenklass.

Matchbetyg: 6, Inget skönspel från något av lagen, men en stabil match.

Tifo: 3, Fanns inget tifo alls, dock mängder med flaggor som gav en fin inramning.

Nationalsången: 9, Fantastiskt tryck, skönsång från precis alla – GÅSHUD.

Svenska fansen: 8, Sång och dans precis hela tiden. Växelramsor och nya ramsor funkade perfekt och vilken uppslutning över 3000 svenska fans på plats som utgjorde den gula väggen.

Engelska fansen: 2, Existerade knappt, var nog mest familj och närstående.

Stämningen: 8, Den svenska publiken tog stafettpinnen och släppte den aldrig. Kändes som hemmaplan.

Glöm inte att spana in stämningen på Kolporter Arenas läktare då Nyheter24:s Philip De Giorgio var på plats i Polen: