Mohammed Salah utgick skadad
Ikväll kommer det att firas i Madrid efter att Real Madrid säkrat sin tredje CL-titel i rad. - Foto: TT

KLART: Real Madrid är Champions League-mästare – tog sin 13:e CL-titel

Nu står det klart att Real Madrid är 2018 års Champions League-mästare efter att ha besegrat Liverpool med 3-1 i kvällens final.

Otroliga scener utspelade sig i den Ukrainska huvudstaden Kiev där årets Champions League-match utspelade sig. Det var verkligen en match mellan två giganter.

Hela världens strålkastare var riktade mot slagfältet i Kiev där striden mellan spanska Real Madrid och engelska Liverpool, med stridsherrarna Cristiano Ronaldo och Mohammed Salah, skulle äga rum.

Liverpool tog tag i matchen

Liverpool var det laget som började allra starkast och tog tag i taktpinnen direkt. Trots att lagen inte skapade några direkta lägen så var Liverpool det lag som tryckte på hårdast och var närmast att bryta dödläget.

Matchbilden förändrades däremot drastiskt när Mohammed Salah, som har en bländande säsong bakom sig och har lyckats näta hela 46 gånger, efter 30 minuter utgick skadad. Helt plötsligt så var det Real Madrid som fick luft under vingarna och började sakta men säkert närma sig ett mål.

Match präglad av skador

Skador tycks prägla den Europeiska cupfotbollen då Real Madrid stjärnan Dani Carvajal även han var tvungen att lämna matchen tidigt på grund av skada. Real fortsatte sin anstormning men lagen gick till halvtidsvila med ställningen 0-0.

Snöpligt ledningsmål

Till slut kom ledningsmålet som bröt dödläget mellan lagen och det var Real Madrid-fansen som fick jubla först i matchen.

Målet, som kanske var årets märkligaste och snöpligaste mål, gjordes av Karim Benzema då Liverpool målvakten Loris Karius råkat kasta ut bollen mot anfallaren och med en liten touch så studsade den sakta in i ett öppet mål.

Snabb replik

Men 1-0 blev snabbt 1-1 då Sadio Mané efter en hörna kunde sparka in bollen bakom Real Madrid-målvakten Keylor Navas. Och en match som Real Madrid dominerat hade nu blivit helt öppen igen.

Real Madrid var däremot inte sena med att replikera då Gareth Bale med ett riktigt konsttycke kunde sätta in 2-1 för spanjorerna med en cykelspark av hög klass efter 64 minuter

Men Bale var inte klar där – i den 83:e minuten så visade han ännu en gång upp sin klass och kunde punktera matchen med sitt 3-1 mål.

I och med segern så var det den 13 CL-titeln för Real Madrid och sin tredje i följd. Makalöst!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.