Sean Ramjagsingh
Snart släpps NHL 19 Nyheter24 har träffat en av producenterna bakom spelet, Sean Ramjagsing. - Foto: Nyheter24

NHL 19-producenten Ramjagsingh: "Vi har redan börjat på NHL 20"

Nyheter24 har träffat NHL 19-producenten Sean Ramjagsingh inför spelsläppet NHL 19. I intervjun berättar han bland annat om att det inte finns några genvägar för att bli bättre på NHL och varför de redan börjat producera NHL 20.


Innan NHL 19 släpps i butik besöker Sean Ramjagsingh, en av producenterna bakom NHL 19, både Sverige och Finland. Under sina besök träffar han både press och spelare för att dels berätta om spelet och dels för att berätta om arbetet bakom spelet.

Nyheter24 har träffat Ramjagsingh under hans besök i Stockholm, där han bland annat pratade om nya NHL 19 och hur det går med förberedelserna inför NHL 20.

När Nyheter24 ställer Sean frågan om de redan börjat jobba med NHL 20 så svara han på frågan med ett leende på läpparna att september alltid är en hetsig period för EA.

– Ja, det här är en hetsig period för oss. För samtidigt som vi släpper NHL 19 så börjar vi diskutera vad vi ska göra med NHL 20. Vi vet att nästa version ska komma ut i september nästa år så desto tidigare vi börjar desto mer kan vi lägga till i det nya spelet, säger Sean Ramajagsinh till Nyheter24.

Sean Ramjagsingh under intervjun med Nyheter24. Bildkälla: Nyheter24.

Från och till går det att läsa om klagomål från spelare som inte tycker att NHL håller den klass som de förväntat sig. Så hur mycket lyssnar egentligen EA och Sean på sina fans önskemål när de producerar spelet?

– Vi lyssnar så mycket vi kan på den feedback som vi får från våra fans. Framförallt handlar det om spelkänsla och om det är något nytt som de vill att vi ska addera till spelfunktionerna. 

För att spela NHL 19 så gäller det inte att bara trycka på några knappar, spelet kräver en del färdighet från spelaren. Men finns det några genvägar för att bli bättre på spelet? 

– Det finns en hel del riktigt bra spelare där ute. Men jag tror att om man vill bli bättre så måste man bara öva. Det finns inga genvägar för att bli bra utan man måste verkligen lägga ner mycket tid och öva på olika strategier för att bli riktigt bra. 

I spelaren ovan kan du se hela intervjun med Sean Ramajagsingh. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du NHL?
Tack för din röst!