Theodor Lennström i träning med Tre Kronor efter att ha blivit utsläppt ur covidkarantänen.
Theodor Lennström i träning med Tre Kronor efter att ha blivit utsläppt ur covidkarantänen. - Foto: TT

Tre Kronor-spelaren om covidbeskedet: "En chock"

Inkallad i OS-truppen i sista stund – sedan fast i covidkarantän vid ankomsten till Peking.Tre Kronors back Theodor Lennström, 27, har haft några turbulenta dygn bakom sig.Det kom som en chock, jag kände mig inte det minsta sjuk, berättar han efter sin premiärträning.


Så sent som i måndags var han "hemma" i ryska Niznij Novgorod – drygt 50 mil öster om Moskva – när beskedet kom att han skulle få spela OS med Tre Kronor.

Detta sedan Erik Gustafsson och Emil Djuse testat positivt och fått lämna truppen.

— Det var snabba ryck att sätta sig på ett plan till S:t Petersburg och sedan till Stockholm, berättar han.

I onsdags flög han med laget till Peking, bara för att vid ankomsten i torsdags testa positivt och hamna i karantän på rummet i OS-byn.

"Otrolig känsla"

Han beskriver det som en chockupplevelse, men drygt ett dygn senare – efter två negativa PCR-test – släpptes han ut. Tillsammans med backkollegan Henrik Tömmernes och ledaren Sven Thomsson som också hamnade i karantän.

Lennström var med i den svenska trupp som tågade in på OS-invigningen i Fågelboet. Efter de hektiska dygnen sedan han blev inkallad var det först där och då som det sjönk in för honom att OS-drömmen gått i uppfyllelse.

— Det var gåshud, rysningar, en otrolig känsla. Det var först där på invigningen i går man började förstå att det var sant. Det är så klart en ära och en stolthet över att få vara med i OS. Något man drömt om hela livet, säger 27-åringen som är fostrad i AIK och spelat SHL-hockey i Färjestad och Frölunda.

Hoppas på lugn

Det har varit en coronacirkus hos Tre Kronor hela veckan och truppen är ännu inte fulltalig. Det blir den först när Linus Johansson släpps ur sin covidkarantän och Dennis Everberg anländer till Peking under söndagen.

Lennström själv känner sig inte säker ännu och är osäker på om han verkligen haft covid-19.

— Inte vad jag vet, men förmodligen eftersom det blev så på testet. Jag har inte känt mig sjuk över huvud taget. Man ska inte säga för mycket, men jag hoppas det lugnar sig nu för oss och för alla lag, säger han.

OS-turneringen inleds för Tre Kronors del mot Lettland den 10 februari.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!