David Jansson showade när Hammarby vann

Hammarby besegrade Motala hemma i Elitserien herr i bandy med 9-5 (4-2). Men mycket av snacket handlade om David Jansson – som gjorde hela fem mål.

Hammarby startade matchen bäst och tog ledningen. Fredrik Lönn slog till på pass av David Brodén, redan i elfte minuten.

Motala kvitterade till 1-1 i 16:e minuten, genom Philip Florén framspelad av Jonas Enander.

Hammarby tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom David Jansson.

Motala kvitterade till 2-2 i 35:e minuten, när Jonas Enander slog till framspelad av Viktor Hulthammar.

Bara sex minuter senare spelade Kasper Milerud fram David Jansson som såg till att Hammarby tog ledningen.

Laget ökade ledningen till 4-2 tre minuter senare på nytt genom David Jansson framspelad av Adam Gilljam.

Direkt efter pausen nätade Isac Karlsson och ökade Hammarbys ledning.

I 52:a minuten gjorde David Jansson mål återigen, på pass av Adam Gilljam och gjorde 6-2.

Motala reducerade till 6-3 fyra minuter senare genom Viktor Hulthammar på pass av Albin Rohlén.

Hammarbys Isac Karlsson gjorde 7-3 i 67:e minuten framspelad av Kasper Milerud.

Motala reducerade till 7-4 i 76:e minuten.

I 85:e minuten ökade Hammarby ledningen genom David Jansson framspelad av David Brodén.

9-4-målet kom i slutminuterna, i 87:e minuten, när Robert Rimgård slog till och gjorde mål på pass av Kasper Milerud.

Tre minuter senare spelade Albin Bjerkegren fram Nicklas Ögren som såg till att Motala reducerade till 9-5. Men mer än så orkade Motala inte med.

Hammarbys Kasper Milerud hade tre assists.

Hammarby har två segrar och tre förluster och 20–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Motala har fem förluster och 15–33 i målskillnad.

Motala har startat svagt och är helt utan poäng efter fem spelade matcher. Hammarby har fyra poäng.

Nästa motstånd för Hammarby är Villa. Motala tar sig an Sirius hemma. Båda matcherna spelas onsdag 15 november 19.00.