Sirius vann klart mot Gripen Trollhättan på Studenternas IP

Redan i första halvlek tog Sirius greppet om hemmamatchen mot Gripen Trollhättan på onsdagen. Och i andra halvlek utökades 3-2-ledningen och matchen i Elitserien herr i bandy slutade 7-3.

Sirius fick en bra start på matchen. Alexander Karlgren slog till på pass av Jimmy Jansson, redan i elfte minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Alexander Härndahl framspelad av Ted Haraldsson, i 15:e minuten.

I 25:e minuten slog Adam Rudell till, framspelad av Saku Hämäläinen och reducerade åt Gripen Trollhättan.

Gripen Trollhättan kvitterade till 2-2 i 39:e minuten, när Adam Rudell återigen slog till på pass av Filip Lydén.

Sirius tog ledningen på stopptid i första halvleken, genom Samuel Heeger framspelad av Jimmy Jansson.

Sirius stod därefter för fyra raka mål i andra halvleken när laget gick från 3-2 till 7-2.

Victor Peterson reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Gripen Trollhättan. Sirius tog därmed en säker seger.

Sirius Alexander Härndahl gjorde fyra mål och Jimmy Jansson hade tre assists.

Båda lagen har nu två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, Sirius med 23–22 och Gripen Trollhättan med 18–19 i målskillnad.

Sirius ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Gripen Trollhättan är på femte plats. Ett fint lyft för Sirius som låg på 13:e plats så sent som den 23 november.

I nästa match, tisdag 26 december, har Sirius Hammarby borta på Zinkensdamm 14.00, medan Gripen Trollhättan spelar hemma mot Vänersborg 17.00.