Västerås vann – efter Christoffer Fagerströms målkalas

Christoffer Fagerström stod för hela fem mål för Västerås när laget slog Vänersborg på bortaplan i Elitserien herr i bandy. Till slut blev det 10-3 (5-1) till Västerås.

Segern var Västerås femte på de senaste sex matcherna.

Västerås hade övertaget i första halvleken. Laget inledde målskyttet i tredje minuten genom Christoffer Fagerström, och gick upp till 0-2 innan Vänersborg svarade.

Innan halvleken var över hade Västerås ryckt åt sig ledningen med 5-1. Västerås stod därefter för fem raka mål i andra halvleken när laget gick från 1-5 till 1-10.

Kalle Lempinen och Adam Herou Löf reducerade förvisso, men närmare än 3-10 kom inte Vänersborg. Västerås tog därmed en stabil seger.

Christoffer Fagerström gjorde fem mål för Västerås och Martin Landström stod för tre poäng, varav ett mål.

För Vänersborg gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Västerås är på tredje plats.

Lördag 30 december spelar Vänersborg borta mot Sirius 15.00 och Västerås mot Bollnäs hemma 17.00 på ABB Arena Syd.