Västerås segrade i toppmötet mot Bollnäs

Det var toppmatch i Elitserien herr i bandy under lördagen när Västerås tog emot andraplacerade Bollnäs. Västerås vann matchen med 12-5 (7-2).

Västerås Christoffer Fagerström var matchens utropstecken, och stod för hela fem mål.

Segern var Västerås sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Västerås tog en tidig ledning. Christoffer Fagerström slog till framspelad av Martin Landström, redan i 17:e minuten.

Bollnäs kvitterade till 1-1 i 20:e minuten, när Rasmus Skarps hittade rätt på pass av Riku Hämäläinen.

Västerås tog ledningen direkt därefter genom Daniel Johansson på pass av Oscar Gröhn.

Bara sex minuter senare spelade Emil Juhlén fram Christoffer Fagerström som såg till att laget ökade ledningen till 3-1.

Västerås ökade ledningen på nytt, till 4-1, en minut senare genom Robin Andersson framspelad av Martin Landström.

Fyra minuter senare var det Martin Flodström som såg till att Västerås också gjorde 5-1.

Västerås satte 6-1 tre minuter senare på nytt genom Christoffer Fagerström på pass av Jesper Jonsson.

Två minuter senare spelade Anton Dahlberg fram Erik Pettersson som såg till att Bollnäs reducerade till 6-2.

Västerås ökade ledningen till 7-2 tre minuter senare ännu en gång genom Robin Andersson framspelad av Martin Landström.

Västerås gjorde två mål i andra halvleken och gick från 7-2 till 9-2, målen av Christoffer Fagerström och Robin Andersson.

I 65:e minuten av matchen kunde Oskar Westh göra 9-3 för Bollnäs.

Västerås ökade ledningen till 10-3, på nytt genom Martin Flodström efter 66 minuters spel.

Bollnäs reducerade dock på nytt till 10-4 genom Erik Pettersson i 69:e minuten av matchen.

Västerås gjorde dock två mål och gick från 10-4 till 12-4, målen av Daniel Johansson och Christoffer Fagerström. De 14 minuterna blev direkt matchavgörande.

Erik Pettersson reducerade förvisso, men närmare än 12-5 kom inte Bollnäs. Västerås tog därmed en säker seger.

Västerås Christoffer Fagerström gjorde fem mål, Robin Andersson gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Martin Landström hade fyra assists. Erik Pettersson gjorde tre mål för för Bollnäs.

Västerås ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Bollnäs ligger på tredje plats.

I nästa match, onsdag 3 januari 19.00, har Västerås Rättvik borta på Rättvik Arena, medan Bollnäs spelar borta mot Vänersborg.