Sirius illa ute mot Broberg/Söderhamn – Bergström Heramb matchhjälpe på övertid

Sirius låg under sent in i andra halvlek i bortamatchen i Elitserien herr i bandy mot Broberg/Söderhamn. Men laget vände underläget, och vann, med 6-3 (2-1) i onsdagens match på Helsingehus Arena.

Segern var Sirius fjärde på de senaste fem matcherna.

Första halvleken var jämn. Broberg/Söderhamn inledde bäst och tog ledningen genom Jaakko Hyvönen efter 14 minuter, men Sirius kvitterade genom Albin Thomsen. Och Sirius hann också ta ledningen, återigen genom Albin Thomsen. Sirius hade övertaget även i andra halvleken. Laget inledde målskyttet i 51:a minuten genom Ted Bergström Heramb, och gick upp till 1-4 innan Broberg/Söderhamn kom tillbaka och reducerade till 3-4.

Innan matchen var över hade Sirius gjort 3-6.

För hemmalaget betyder resultatet tolfte plats i tabellen. Sirius är på femte plats. Ett fint lyft i tabellen för Sirius som så sent som den 11 december låg på elfte plats.

I nästa match möter Broberg/Söderhamn Västerås borta och Sirius möter Motala hemma. Båda matcherna spelas fredag 5 januari 19.00.