SAIK vann efter Elliot Hellströms dubbel

Det blev SAIK som gick segrande ur mötet med Vänersborg i Elitserien herr i bandy på bortaplan, med 5-4 (3-0).

Elliot Hellström blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål på tilläggstid.

SAIK spelade bra i första halvleken och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Lucas Mossberg, Albin Airisniemi och Daniel Berlin. Direkt efter pausen nätade Kalle Lempinen på pass av Lukas Forsström och reducerade åt Vänersborg.

Vänersborg reducerade igen i 63:e minuten genom Linus Hagman.

I 67:e minuten gjorde Elliot Hellström mål, och gjorde 2-4.

I 75:e minuten reducerade Joakim Johansson för Vänersborg framspelad av Lukas Forsström.

Först i 85:e minuten kvitterade Vänersborg genom Juho Liukkonen framspelad av Robin Lundqvist.

Det matchavgörande målet kom på övertid, när Elliot Hellström ännu en gång slog till och gjorde 4-5 för SAIK framspelad av Daniel Berlin.

SAIK:s Daniel Berlin stod för tre poäng, varav ett mål och Elliot Hellström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Vänersborgs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SAIK:s tredje uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Vänersborg ligger på elfte plats medan SAIK har fjärdeplatsen.

I nästa match, lördag 13 januari 16.00, har Vänersborg Vetlanda borta på Hydro Arena, medan SAIK spelar hemma mot Motala.