Gripen Trollhättan tog klar seger mot SAIK

Gripen Trollhättan vann på hemmaplan mot SAIK i Elitserien herr i bandy med klara 8-3 (3-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som SAIK vann med 4-3.

Matchen var länge mållös. Gripen Trollhättan ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Artem Savelyev, Philip Larsson och Viktor Hjelm. Efter 54 minuters spel i andra halvleken ökade Gripen Trollhättan på till 4-0 genom William Arvidsson.

SAIK reducerade dock till 4-1 genom Fredrik Nordby i 60:e minuten av matchen.

Gripen Trollhättan stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 4-1 till 7-1.

SAIK gjorde både 7-2 och 7-3 genom Marcus Öhman och Daniel Berlin, det sista med två minuter kvar att spela av matchen.

Gripen Trollhättan gjorde dock 8-3, återigen genom Philip Larsson i 90:e minuten och avgjorde matchen.

Viktor Hjelm och Ilja Grachev gjorde ett mål och två assist var för Gripen Trollhättan.

Med två omgångar kvar är Gripen Trollhättan på åttonde plats i tabellen, medan SAIK är på femte plats.

I nästa match, tisdag 6 februari 19.00, har Gripen Trollhättan Broberg/Söderhamn borta på Helsingehus Arena, medan SAIK spelar borta mot Västerås.