Efterlängtad seger för Vänersborg – bröt förlustsviten mot Broberg/Söderhamn

Vänersborg har haft en tuff period med åtta raka förluster i Elitserien herr i bandy. Men hemma mot Broberg/Söderhamn bröts den sviten. Det blev 4-3 (1-1) i matchen på Arena Vänersborg.

Joakim Johansson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål på stopptid.

Vänersborg kvitterade till 1-1 i 33:e minuten, när Juho Liukkonen fick träff på pass av Robin Lundqvist.

Direkt efter pausen gjorde Jesper Öhrlund mål framspelad av Jaakko Hyvönen och gav Broberg/Söderhamn ledningen på nytt.

I 68:e minuten slog Adam Herou Löf till, och kvitterade för Vänersborg.

Robin Öhrlund gav Broberg/Söderhamn ledningen framspelad av Daniel Burvall Jonsson i 80:e minuten.

Det såg länge ut att gå mot seger för Broberg/Söderhamn. I 84:e minuten kvitterade Vänersborg genom Adam Herou Löf.

Bara sex minuter senare spelade Kalle Lempinen fram Joakim Johansson som såg till att laget tog ledningen. Därmed hade Vänersborg vänt matchen.

Det här var Vänersborgs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Broberg/Söderhamns tredje uddamålsförlust.

Med två omgångar kvar är Vänersborg på tolfte plats i tabellen, medan Broberg/Söderhamn är på elfte plats.

I nästa match möter Vänersborg Edsbyn borta och Broberg/Söderhamn möter Gripen Trollhättan hemma. Båda matcherna spelas tisdag 6 februari 19.00.