Gripen Trollhättan klart för åttondelsfinal trots förlust mot Broberg/Söderhamn

Trots förlust, 2-5 (2-2), mot Broberg/Söderhamn på bortaplan i Elitserien herr i bandy är Gripen Trollhättan nu klart för åttondelsfinal.

Gripen Trollhättan startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Philip Larsson till på pass av Viktor Hjelm.

Broberg/Söderhamn kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Fritiof Hagberg framspelad av Philip Flodstam, i 15:e minuten.

Laget tog också ledningen i 34:e minuten, när Jesper Öhrlund hittade rätt framspelad av Philip Flodstam.

Gripen Trollhättan kvitterade till 2-2 i 34:e minuten, när Ilja Grachev fick träff på pass av Viktor Hjelm.

Broberg/Söderhamn spelade bra i andra halvleken och gick från 2-2 till 5-2 genom två mål av Fritiof Hagberg och ett mål av Jaakko Hyvönen och avgjorde matchen.

Broberg/Söderhamns Fritiof Hagberg gjorde tre mål.

Båda lagen har nu två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, Broberg/Söderhamn med 26–15 och Gripen Trollhättan med 26–27 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Broberg/Söderhamn på elfte plats i tabellen, och Gripen Trollhättan är på åttonde plats.

På fredag 9 februari 19.00 spelar Broberg/Söderhamn borta mot Hammarby, och Gripen Trollhättan hemma mot Rättvik.