Om du spelar onlinespel så lär du vara smartare än de som hänger på Facebook hela dagarna visar en ny studie.
1 av 4
Om du spelar onlinespel så lär du vara smartare än de som hänger på Facebook hela dagarna visar en ny studie. - Foto: TT Bild
Studien är gjort i Australien.
2 av 4
Studien är gjort i Australien. - Foto: Fragbite
Studien är gjort på 12 000 15-åringar.
3 av 4
Studien är gjort på 12 000 15-åringar. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Gamear du mycket? Då har du bra betyg

En ny studie visar att de som spelar mycket onlinespel har ett högre poängsnitt på Pisa-testen än medel.


En studie gjord i Australien visar att ungdomar som spelar onlinespel fick 17 poäng mer än genomsnittet på Pisa-testet i matematik, läsning och naturvetenskap.

Studien är gjord av Royal Melbourne Institute of Technology och drygt 12 000 15-åringar har deltagit i studien enligt Sydney Morning Herald.

– Vi borde inte avfärda de här spelen. Det här är verktyg som unga använder. Studieplanen kanske borde vara lite mer flexibel för att nå den här generationen, säger Alberto Posso, en av forskarna bakom studien till tidningen

Studien visar även vad du inte borde göra om du vill ha bra studieresultat. Det visade sig nämligen att ju oftare ungdomarna var aktiva på Facebook, desto lägre resultat fick de på Pisa-testet. Undersökningen visade att de som dagligen var aktiva på Facebook hade upp till 20 poäng mindre än medel.

Trots att studien visar att de som spelar onlinespel har ett bättre resultat så visar inte undersökningen något orsakssamband mellan de lyckade resultaten och onlinespelandet.

– Vi behöver bättre sätt att förstå hur och varför personer spelar spel innan vi kan dra slutsatser om vad det här sambandet betyder, säger han till The Guardian.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du onlinespel?
Tack för din röst!