1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Kubica besviken över tappade placeringar

Robert Kubica kom femma i Kinas Grand Prix, men hade kunnat komma ännu högre upp om det inte vore för den andra säkerhetsbilen. ”Den grusade mina förhoppningar om podiet”, säger polacken.


SHANGHAI. Den andra säkerhetsbilen ställde till det för Renaults polack Robert Kubica. Han menar att den mycket väl kan ha fråntagit honom en plats på podiet. Efter att ha startat som åttonde bil var han ett tag trea.

- Det var en spännande tävling och det var bra att ta några fler poäng. Men det jobbiga för mig var när säkerhetsbilen kom ut och grusade mina förhoppningar om podiet eftersom jag tappade det stora försprånget jag hade till bilarna bakom mig, säger Kubica.

- Så även om jag är glad över att ha slutat femma så är jag lite frustrerad över att ha missat podiet, fortsätter den 25-årige föraren.

Den tidigare Sauber-föraren har en bra start på säsongen bakom sig. Han slutade elva i premiären i Bahrain men har på de tre sista tävlingarna skrapat ihop 40 poäng, inte minst tack vare andraplatsen i Australien.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!