Glenn Hysén förhandlar med Frölunda

Ratade expertkommentatorn Glenn Hysén kan bli ny tränare för Västra Frölunda.


Glenn Hysén förhandlar in i det sista med att ta över som tränare för Västra Frölunda. När hans kontrakt som expertkommentator med Viasat går ut på söndag är det ingen tevekanal som rycker i honom. Valet har till sist blivit en försörjningsfråga.

– Ja, det gör det väl. Jag har ju inget jobb nu. Det handlar mycket om ekonomi, jag ska ju försörja mig, säger han till Aftonbladet.

I värsta fall var han beredd att gå till arbetsförmedlingen för att få ett jobb. I stället har han fått en förfrågan från Västra Frölunda och han är högaktuell som ny tränare för division ett-klubben.

– Jag har fått en förfrågan, säger Hysén till Aftonbladet.

I dagsläget är Staffan Thorstensson tränare för klubben och tog över efter att föregångaren Jonas Andersson sparkats. Ledningen hade tappat tålamodet efter att klubben befäst en plats i mitten av tabellen.

Planen är alltså att Hysén ska ta över. Sedan tidigare har han varit assisterande tränare i Torslanda i division två och tre, samt varit tränare i teveserien FC Z.

Hysén har snabbt fasats ut från Viasat sedan värvningen av den store Glenn Strömberg. Trots att han varit bolagets fotbollsexpert i 18 år har han den senaste tiden fått de sämre jobben som att kommentera i studion i Sverige.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!