Serhou Guirassy kan vara på väg till Manchester United.
Serhou Guirassy kan vara på väg till Manchester United. - Foto: Michael Probst / Phil Noble

Manchester United inleder förhandlingar om guineansk målspruta

Serhou Guirassy har gjort succé för Stuttgart i årets Bundesliga-säsong. Enligt uppgifter inleder nu Manchester United förhandlingar om anfallaren.


Den 27-årige anfallaren Serhou Guirassy har spottat in mål för sitt VfB Stuttgart under den första halvan av säsongen. Med hela 16 mål på 13 matcher ligger han endast bakom Englands lagkapten Harry Kane (20) i toppen av Bundesligas skytteliga.

Läs mer: Harry Kane avslöjar taktiken som sänkte United: "Visste..."

Stuttgart-tränaren Sebastian Hoene och Serhou Guirassy. Foto: Christoph Schmidt

Anfallarens starka prestationer har väckt intresse från flera håll – inte minst England. 

Med en relativt blygsam utköpsklausul på 17,5 miljoner euro i Guirassys kontrakt finns det många klubbar som har både råd och vilja att säkra guineanens signatur i januari. Och en av dem verkar vara Manchester United.

Uppgifter: Manchester United inleder förhandlingar

Transferexperten Ekrem Konur rapporterar nämligen att Manchester United nu inleder förhandlingar om Guirassy. Detta kommer efter uppgifter att den engelska storklubben hade scouter på plats under Stuttgarts match mot Bayern Munchen den 17 december.

Med en hittills knackig säsong för Manchester United letar tränaren Erik Ten Hag nu efter en striker som kan konkurrera med nyinköpta dansken Rasmus Højlund, 20, skriver Fotbollskanalen

Rasmus Højlund har ännu inte gjort mål i Premier League för Manchester United. Foto: Dave Thompson

Andra klubbar med i racet för Guirassy

Enligt Konur finns det även flera andra europeiska klubbar som är med i racet för Guirassys signatur: Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Arsenal, Newcastle och Tottenham.

Intresset finns uppenbarligen där – men det återstår att se om guineanen får en ny klubbadress när transferfönstret öppnar i januari.

Läs mer: Watkins firade mot sin gamla klubb – storbråk bröt ut: "Förolämpade mig"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!