Officiellt: Dulee tillbaka i AIK

Den skandalomsusade mittfältaren lämnar Maccabi Tel Aviv och kommer "hem" igen.


Dulee Johnson är tillbaka i AIK. På söndagen presenterades 24-åringen som klubbens nyförvärv och därmed återkommer Johnson till Solnaklubben efter bara en säsong i israeliska Maccabi Tel Aviv.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka i Sverige och AIK och jag ser fram emot att spela här igen, säger Johnson till aikfotboll.se.

Den lille mittfältaren var de två senaste säsongerna en av AIK:s absolut viktigaste spelare. När liberianen skulle komma att flytta utomlands var egentligen bara en tidsfråga, den största gåtan var snarare vilken klubb som skulle nappa på honom – och vilka som vågade med tanke på Johnsons rykte som besvärlig. Birmingham var ett tag intresserade men i stället såldes han under förra sommaren till Maccabi Tel Aviv.

Tidigare i veckan blev Johnson friad i ett åtal i Stockholm gällande grovt rattfylleri. AIK:s sportchef Björn Wesström förnekar att köpet av mittfältaren har något med frikännandet att göra.

– Dialogen med både Dulee och Maccabi startade innan vi visste om att han frikändes, säger Wesström.

Johnsons kontrakt med AIK gäller över 2,5 år och rapporter säger att övergångssumman ska ha varit rena reapriset – 1,5 miljoner kronor.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!