Malawi vann stort och Elfenbenskusten nollades

Malawi besegrade Algeriet med 3-0, samtidigt som Burkina Faso klarade mållöst, 0-0, mot storfavoriten, Elfenbenskusten.

Det var ingen spänning alls när Malawi körde över Algeriet i afrikanska mästerskapen. IFK Norrköpings, Russell Mwafulirwa, inledde målskyttet redan efter 16 minuters spel och efter det så fortsatte Malawi att pressa på.

Ledningen utökades sedan av Elvis Bryson Kafoteka i den 35:e spelminuten, innan Davi Banda kunde pricka in slutresultatet, 3-0, redan några minuter in i andra halvlek.

Detta betyder nu att Malawi toppar sin grupp före Angola och Mali som ligger på en poäng var efter den magiska 4-4-matchen i går och Algeriat har parkerat på sistaplatsen efter en spelad omgång - detta i grupp A.

I grupp B så fick en av de stora favoriterna, Elfenbenskusten - med Chelsea-stjärnan, Didier Drogba i spetsen - endast oavgjort, 0-0, mot Burkina Faso, vilket naturligtvis ses som ett stort nederlag för elfenbenen.

Matchen som var beräknad att spelas i dag mellan Ghana och Togo ställdes in då Togo dragit sig ur mästerskapen efter de tragiska händelserna som utspelade sig tidigare förra veckan.