Ålborgspelare vill inte ha Pehrsson

Magnus Pehrssons flytt till Ålborg kan läggas på is efter succén i Champions League.


Spelare, fans och media är alla lyriska efter Ålborgs senaste succé i Champions League. När allt verkade förlorat reste sig danskarna och tog första segern i mästarligan mot Celtic. Nu får tillfälliga tränarna Allan Kuhn och Poul Erik Andreasen äran för bedriften.

– Allan är chefstränare, han styr laget och är duktig med spelarna. Poul är taktikern, kanske den bästa i Danmark, säger lagkaptenen Thomas Augustinussen.

Även mittfältaren Thomas Enevoldsen vill ha kvar Kuhn.

– Jag hade gärna sett Kuhn kvar i Ålborg, men det är inte mitt jobb att blanda mig in i styrelsens arbete. Alla har gjort ett fantastiskt arbete.

Att Ålborg återigen hittat tillbaka till spelet som tog klubben till Champion League är tränarnas förtjänst menar backen Martin Pedersen.

– De har hjälpt oss att komma tillbaka till det vi är bra på, säger Pedersen och syftar på Ålborgs nyckelord hårt arbete och teamwork.

Nu vill han ha kvar succédoun.

– Varför kan vi inte rösta för att behålla tränarna, frågar han retoriskt när Ekstrabladet träffar honom efter Celtic-matchen.

Allan Kuhn själv har beskrivit sin besvikelse över hela affären med Magnus Pehrsson.

– Det är villkoren. Det är fel att använda ordet besviken, men jag hade självklart hoppats på att behålla jobbet. Lynge Jakobsen (ordförande i Ålborg) har full rätt att välje någon annan. Det respekterar jag, säger Kuhn till danska SPN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!