Cabreras agentlicens dras in av förbundet.
Cabreras agentlicens dras in av förbundet. - Foto: Ingvar Karmhed/SvD/SCANPIX

Därför blir skandalagenten av med licensen

Svenska fotbollsförbundet har beslutat att dra in Oliver Cabreras agentlicens.


Oliver Cabrera:

Född: 24 maj 1963

Cabrera driver sitt egna företag OML Sport & Marketing AB. 47-åringen som är en legitimerad FIFA-agent har tidigare varit inblandade i konstiga affären med Rasmus Bengtsson utöver Wanderson och Porokara.

Nu blir det hans fall. Svenska fotbollsförbundet har beslutat att dra in hans agentlicens som gör det svårt för honom att fortsätta som agent i Sverige.

STOCKHOLM. Tidigare i år kom det fram att Oliver Cabrera var inblandad i affären som skulle tagit brassestjärnan Wanderson till Feyenoord från Gais - men att det var i strid mot det svenska fotbollsförbundets reglemente för agenter.

47-åringen representerade både klubben och spelaren, något som inte är tillåtet. Utöver det ska det även ha funnits klausuler som Cabrera hade med företaget Westhill Group som är inte tillåtna.

- Det är mot de mänskliga rättigheterna. Man kan kalla det ett slavkontrakt, sa spelarorganisationen FIFPros chefsjurist Wil van Megen till TV4 då.

Efter att ett liknande fall med den före detta Örebro-spelaren Roni Porokara kom fram beslutade förbundet att starta en utredning mot honom.

"Genom sitt agerande - i den tilltänkta transfern avseende Roni Porokara - att företräda både klubb och spelare vid en och samma förhandling har Cabrera brutit mot Artikel 16 i Reglementet. Denna artikel utgör en fundamental del av Reglementet och är avsedd att förhindra att en intressekonflikt uppstår mellan parterna i en transferförhandling”, skriver disciplinnämnden i beslutet.

Det kostar honom licensen och utan den är det väldigt svårt att fortsätta som agent i Sverige.

Cabreras brott mot reglementet är av så allvarlig art att Cabrera inte vidare kan anförtros att inneha en agentlicens”, skriver fotbollsförbundet i ett pressmeddelande.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!