1 av 4
- Foto: Foto: Steffen Schmidt/Scanpix
2 av 4
- Foto: Foto: Shirley Bahadur/Scanpix
3 av 4
- Foto: Foto: Steffen Schmidt/Scanpix
Blatter och Fifa i blåsväder.
4 av 4
Blatter och Fifa i blåsväder.

Misslyckat kuppförsök mot Fifas whistleblower

Senaste avsnittet i Fifas skandalsåpa: ett misslyckat försök att sparka mannen som avslöjade mutförsöket inför ordförandevalet.


Chuck Blazer sitter kvar som generalsekreterare för Concacaf, Nord- Centralamerika samt Karibiens fotbollsförbund. Detta trots att förbundets tillförordnade ordförande Lisle Austin från Barbados i går kväll skickade ett brev till Blazer med budskapet att han var sparkad från sin post, eftersom han hade ”gravt förolämpat och misskrediterat” de karibiska förbunden genom att säga att alla deras medlemsorganisationer var ”under mututredning”.

Chuck Blazer var mannen som satte igång Fifa:s mututredning genom att rapportera om vad han hade hört om händelserna på Trinidad 10 maj, då Mohammed bin Hammam med ordinarie Concacaf-ordföranden Jack Warners hjälp ska ha försökt muta de karibiska förbunden att rösta på bin Hammam i Fifa:s ordförandeval. Det ledde till att bin Hammam, Warner och två Karibiska Fifa-delegater stängdes av av Fifa:s etikkommitté.

Men försöket att straffa mutavslöjaren Blazer gick inte som Lisle Austin hade hoppats. Det dröjde inte länge innan följande uttalande kom upp på Concacaf:s officiella hemsida:

”I dag gav Lisle Austin en auktoriserad deklaration i ett försök att få bort Chuck Blazer som Concacaf:s generalsekreterare. Det försöket gjordes utan någon som helst auktoritet.”

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!