Öis imponerar utan stjärnorna

Slog MFF på bortaplan utan varken Allbäck eller Santos på plan.

Örgryte vann träningsmatchen mot Malmö FF borta på konstgräsplanen bredvid Malmö Stadion.

1-2 blev slutresultatet efter att MFF ägt första halvleken utan att förvalta spelövertaget, och Öis dominerat i den andra.

Redan i den tionde minuten tog Örgryte ledningen efter att vänsterbacken Adam Eriksson, nyförvärv från Skene, nickade in en hörna.

0-2-målet kom åtta minuter före slutet när tjecken Pavel Zavadil slog en boll mot bortre högra hörnet som lite lyckosamt letade sig förbi samtliga inklusive målvakten Jonas Sandqvist.

Malmös reduceringsmål kom i slutminuten efter att anfallaren Daniel Larsson, nyförvärvet från Häcken, kommit loss på kanten.

Örgryte hade även ett mål bortdömt för offside.

Anmärkningsvärt är att den allsvenska nykomlingen från Göteborg saknade sina två anfallsstjärnor på plan i lördagens match. Marcus Allbäck ligger fortfarande efter med träningen, och Alvaro Santos har ännu inte anlänt till laget.