Fernando Torres gör mål igen.
Fernando Torres gör mål igen. - Foto: Tom Hevezi / AP / SCANPIX
Chelseas självförtroende är på topp inför finalen i Champions League.
Chelseas självförtroende är på topp inför finalen i Champions League. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

Torres i galen målform – sänkte QPR med ett hattrick

Fernando Torres har hittat målformen igen. Efter sitt avgörande 2-2-mål i Champions League-semifinalen sänkte han Queens Park Rangers med tre nya mål.

Chelsea - 6 - 1 - Queens Park Rangers

Målskyttar, Chelsea: 1-0 (1) Daniel Sturridge, 2-0 (13) John Terry, 3-0 (19) Fernando Torres, 4-0 (25) Fernando Torres, 5-0 (64) Fernando Torres, 6-0 (80) Florent Malouda.

Målskyttar, Queens Park Rangers: Djibril Cissé.

Varningar, Queen Park Rangers: Joey Barton.

Publiksiffra: 41 675, Stamford Bridge.

Domare: Howard Webb.

Matchens lirare?

Vem tyckte du var matchens lirare? Rösta här och tävla om biljetter, VIP-resa och äran att dela ut priset till matchens bästa spelare i Sverige - Frankrike i sommarens EM.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

LONDON. Bayern Munchen bör frukta Fernando Torres i Champions League-finalen den 19 maj. Efter att ha varit totalt iskall hela säsongen har spanjoren, smått sensationellt, vaknat till liv. När Chelsea krossade Queens Park Rangers med 6-1 på Stamford Bridge svarade han för ett hattrick.

CL-finalklara Chelsea, som jagar Europacup-platserna i ligan, inledde matchen i ett rasande tempo hemma mot QPR, som slåss för ett nytt kontrakt. Redan efter 46 sekunder smällde Daniel Sturridge in 1-0 och bara 13 minuter senare gjorde kaptenen John Terry 2-0.

Fernando Torres briljerade

Sedan var det Fernando Torres tur att glänsa. Den hård ifrågasatte spanjoren skickade in 3-0 i den 19:e minuten och 4-0 i den 25:e efter en slarvig målvaktsretur. I den andra halvleken tog han elegant ned en djupledsboll och placerade in 5-0.

QPR riskerar att åka ut ur Premier League

Men nedflyttningshotade Queens Park Rangers mardröm var inte över där. I den 80:e minuten prickade Florent Malouda in 6-0, innan Djibril Cissé tröstmålade för QPR.

Chelsea utjämnade striden om den sista Champions League-platsen i ligan medan QPR tvingas fortsätta slåss för sin existens i Premier League.