Baroni var otröstlig efter sin straffmiss i semifinalen i Europa league.
Baroni var otröstlig efter sin straffmiss i semifinalen i Europa league. - Foto: Ap / SCANPIX
Baroni bröt ihoop när han trodde att han skulle bli syndabock i det viktiga mötet. - Foto: Ap / SCANPIX
Men turkarna lyckades med ett sent mål avgöra matchen.
Men turkarna lyckades med ett sent mål avgöra matchen. - Foto: Ap / SCANPIX

Missade straff innan halvtid – började storgråta

Många spelare har efter stora matcher börjat gråta av glädje eller sorg. En del tar det längre än så – Fenerbahces Cristian Baroni bröt ihop redan i halvtid efter en missad straff.

Fenerbahce – Benfica 1–0 (0–0)

1–0 Egemen Korkmaz (72).

Publik: 50 530.

ISTANBUL. Fenerbahce tog emot Benfica i det första semifinal-mötet av Europa League i en match som slutade 1–0 till turkarna. Vid ställningen 0–0 fick Fenerbahces Cristian Baroni chansen från elva meter, en chans han inte förvaltade.

Den brasilianske stjärnan sköt bollen hårt i stolpen och domaren blåste av den första halvleken. Baroni bröt då ihop och tårarna slutade inte rinna. Stjärnans lagkamrater var snabbt framme och tröstade den förkrossade Baroni.

Blev inte syndabock

– Jag tror aldrig att jag har sett en spelare vara så förkrossad efter 45 minuter, sa Hasse Backe i TV4 Sports sändning.

Stjärnan klarade sig dock från att bli syndabock då lagkamraten Egemen Korkmaz gjorde mål på en hörna i den 72:a minuten och fastställde slutresultatet till 1–0.

Baronis tårar får tankarna att gå till Bill Shanklys berömda citat: "Någon sa att 'fotboll är som liv och död för dig' och jag sa 'hör nu, det är betydligt viktigare än så'"