Här är de galnaste straffarna någonsin

Euforisk glädje och nästintill panikartad ångest. Få sekvenser inom fotbollen framkallar så mycket känslor som straffsparkar. Därför har Nyheter24 rankat fotbollshistoriens märkligaste och mest utmärkande straffar någonsin.


Thomas Ravellis avgörande straffräddning mot Rumänien i VM 1994. Eller Olof Mellbergs straffmiss mot Holland i EM 2004. Oavsett utfallet har straffsparkar alltid påverkat oss fotbollsgalningar – och gjort oss än mer galna.

Därför listar Nyheter24 nu de tio mest egendomliga straffsparkarna någonsin. 

10. Under decennier sprang en Liverpool-supporter ner från The Kop och slog in en straffspark i halvtid varje gång Liverpool spelade på Anfield. Den här historien för tankarna till den här killen. Den okände mannen sprang helt enkelt in på planen och slog straffen mitt framför ögonen på de överraskade spelarna i Rubin Kazan och Spartak Moskva.

9. Den holländske mittfältaren Stijn Schaars slog med stor sannolikhet en av de absolut bästa straffarna någonsin i en landkamp mot Uruguay 2011. Eller vad sägs?

8. VM-final. Sju minuter har gått av matchen. Du ska slå straffen för ditt land. Nästan en miljard tevetittare ser varje steg du tar. Att då slå den som Zinedine Zidane är inte annat än heroiskt. Sedan att det gick som det gick för den franske eleganten förtar åtminstone inte den här straffen.

7. Ropa inte hej förrän du har hoppat över bäcken. Det tror jag att Maghreb Fez målvakt har lärt sig efter det här debaclet mot FAR Rabat i den marockanska ligan. 

6. Ropa inte hej förrän du har hoppat över bäcken del två. "Den gliiiider in i mål". 

5. Den 22-årige spanjoren Ezequiel Calvente utgör själva benämning för klyschan is i magen. Särskilt i en landskamp, på U20-nivå, mellan Spanien och Italien.  

4. Man kan ju fråga sig varför den finske ynglingen Joonas Jokinen gjorde det här? Men vi kan bara njuta. Sen får man tänka på att det gjort i en lägre liga i Schweiz – och han var bara 16 år vid tillfället, om nu det har betydelse?

3. Numera ser vi Antonín Panenkas straffvariant var och varannan dag i toppfotbollen. Men vilken revolutionär. Betänk också att han gjorde det i en EM-final mot giganterna Västtyskland och avgjorde straffläggningen till Tjeckoslovakiens stora glädje. 

2. Den holländska totalfotbollen snackas det om än i dag. Där var Johan Cruijff den stora profilen. Hans och Jesper Olsens påhittiga straff för Ajax mot Helmond Sport 1982 är mer än bara fantastisk. Man kan konstatera att det gick sämre för Thierry Henry och Robert Pires när det försökte med samma variant under tiden i Arsenal. 

1. Så idiotiskt. Så ignorant. Men samtidigt så briljant. Förenade Arabemiratens Awana Diab stod för den absolut märkligaste straffen mot Libanon 2011. Försök inte med det här hemma barn. 

ranking. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!