VM-grupperna nästa år kan vara fixade och undra vad de här stjärnorna tycker om det.
1 av 4
VM-grupperna nästa år kan vara fixade och undra vad de här stjärnorna tycker om det. - Foto: TT Bild
Frankrike gick till VM efter många om och men.
2 av 4
Frankrike gick till VM efter många om och men. - Foto: Thibault Camus / TT Bild
Chile blir en outsider i VM nästa år.
3 av 4
Chile blir en outsider i VM nästa år. - Foto: AP / TT Bild
Brasiliens stora hemmahopp Neymar ska skjuta brassarna till guldet.
4 av 4
Brasiliens stora hemmahopp Neymar ska skjuta brassarna till guldet. - Foto: AP / TT Bild

Brottssyndikat uppges ligga bakom uppgjorda matcher i VM-kvalet

VM-grupperna sägs redan vara klara innan lottningen ha skett. Nu kommer det uppgifter om att det kan vara ett kriminellt gäng som har styrt i spakarna.


En grupp hackare sades under torsdagen ha kommit över lottningen till VM 2014 i Brasilien. Det var sajten El Deforma och brittiska The Sun som bland annat visar att England, Frankrike, Brasilien och Mexiko hamnar i samma grupp.

Nu har det kommit nya uppgifter hur den uppgjorda lottningen ska gått till. Engelska The Mirror skriver under fredagen att medlemmar ur ett brottssyndikat som har styrt allting. En person ur gänget avslöjar i en film att han hade alla de afrikanska lagen under sin kontroll.

Han berättade hur spelarna beordrades av gängets chefer att de skulle få ett tidigt gult kort för att bevisa att de var med på bluffen. Han som ska synas i filmen ska vara en av sju män, varav tre fotbollsspelare, som greps av polisen efter att Daily Telegraph i hemlighet spelade in honom när han skröt om att manipulera matcher.

Det här ska komma som en följd av att flera personer ha "fixat matcher" i England i de lägre divisionerna och det verkar inte som det bara är Sverige som just nu har problem med spelskandaler.

VM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!