Klaas-Jan Huntelaar slog in avgörandet på straff i den 94:e övertidsminuten.
1 av 9
Klaas-Jan Huntelaar slog in avgörandet på straff i den 94:e övertidsminuten. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Arjen Robben fixade straffen – om det nu var straff?
2 av 9
Arjen Robben fixade straffen – om det nu var straff? - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Huntelaars straffspark.
3 av 9
Huntelaars straffspark. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Bara sex minuter tidigare, i den 88:e minuten, hade Wesley Sneijder kvitterat för Holland.
4 av 9
Bara sex minuter tidigare, i den 88:e minuten, hade Wesley Sneijder kvitterat för Holland. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
Hela VM:s kanske bästa målvakt hittills, Guillermo Ochoa, såg ut att ta Mexiko till åttondelsfinal.
5 av 9
Hela VM:s kanske bästa målvakt hittills, Guillermo Ochoa, såg ut att ta Mexiko till åttondelsfinal. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images
6 av 9
Giovani dos Santos satte 1–0, mycket vackert, i den 48:e minuten.
7 av 9
Giovani dos Santos satte 1–0, mycket vackert, i den 48:e minuten. - Foto: © Bildbyrån - COP 95 - SWEDEN ONLY / Francisco Estrada Martinez
Stort firande i Mexiko då.
8 av 9
Stort firande i Mexiko då. - Foto: © Bildbyrån - COP 95 - SWEDEN ONLY / Francisco Estrada Martinez
Men det var Holland som fick fira i slutändan.
9 av 9
Men det var Holland som fick fira i slutändan. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Action Images

Osannolik vändning när Holland vände och vann – på sex minuter

Kvittering i den 88:e och seger på straff i den 94:e – Holland tog sig till kvartsfinal i VM genom en makalös vändning mot Mexiko.

Holland–Mexiko 2–1 (0–0)

Målen: 0–1 (48) Giovani dos Santos, 1–1 (88) Wesley Sneijder, 2–1 (94) Klaas-Jan Huntelaar.

FORTALEZA. Spanien, England, Italien och Kroatien har alla redan åkt ut i VM-gruppspelet. Holland såg ut länge ut att göra dem sällskap. Mexiko ledde med 1–0, efter mål av Giovani dos Santos i den 48:e minuten, fram tills den 88:e.

Då kvitterade Wesley Sneijder efter en retur rakt ut i straffområdet. Det målet gav Holland energi och laget malde på för att avgöra redan innan en förlängning.

Efter att Arjen Robben, som varit inblandad i tre straffsituationer tidigare i matchen, blivit fälld av Rafa Marquez fick Holland straffspark i den andra övertidsminuten.

Där gör sällan, och gjorde inte heller, inhopparen Klaas-Jan Huntelaar något misstag.

2–1 till Holland som får möta vinnaren i matchen mellan Costa Rica och Grekland i kvartsfinal. Surt för Mexiko.