1 av 4
Frankrike till kvartsfinal. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Carl Recine
Det var Paul Pogba som nickade in det viktiga 1–0-målet i den 79:e minuten.
2 av 4
Det var Paul Pogba som nickade in det viktiga 1–0-målet i den 79:e minuten. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Carl Recine
Pogba lättad, då han kritiserats i Frankrike för sina insatser tidigare i VM.
3 av 4
Pogba lättad, då han kritiserats i Frankrike för sina insatser tidigare i VM. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Carl Recine
Nigeria stod emot bra mot Frankrike.
4 av 4
Nigeria stod emot bra mot Frankrike. - Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Carl Recine

Slutforcering ledde Frankrike till kvarten

Det var tufft, men till slut gick det vägen för Frankrike som vann med 2–0 mot Nigeria.

Frankrike–Nigeria 2–0 (0–0)

Målen: 1–0 (79) Paul Pogba, 2–0 (90+1) självmål Joseph Yobo.

BRASILIA. Frankrike var storfavoriter innan åttondelsfinalen mot Nigeria och man lyckades även infria både nationens och världens förhoppningar.

Men det satt hårt inne. Det var inte förrän den Nigerias målvakt Vincent Enyeama, som hade storspelat hela matchen, själv stod för ett misstag vid en hörna som Frankrike kunde ta ledningen.

Slutade 2–0

Det var storlöftet Paul Pogba som nickade 1–0 så sent som i den 79:e minuten efter att Enyeama missat helt i luftrummet på en hörna.

Av bara farten satte Didier Deschamps mannar få med sig 2–0 på övertid efter ett självmål av duktige backen Joseph Yobo

Frankrike kommer att ställas mot segraren i mötet mellan Tyskland och Algeriet i kvartsfinal.