"Stoor har blivit bättre i Fulham"

Fulhamtränaren Roy Hodgson förstår Stoors frustration.


Fredrik Stoor har hittills endast spelat nio minuter för Londonklubben Fulham i Premier League. Landslagsbacken har tidigare uttryckt sin frustration och tränaren Roy Hodgson förstår honom.

– Fredrik hade förstårs velat spela mer och han kanske har bättre offensiva kvalitéer än Pantsil, men med ett så offensivt mittfält som vi har vill jag trygga vår defensiv, säger den gamle guldtränaren från Halmstads BK och Malmö FF.

Hogdson har sedan han tog över Fulham räddad klubben kvar i Premier League och byggt ett försvar som efter 17 omgångar släppt in lika många mål (12) som självaste ligaledarna Liverpool. Fulhams säkra försvarsspel hjälper knappast Stoor.

– Det är ett mycket stort steg att gå från norska ligan till Premier League. Temposkillnaden är enorm och att träna och spela på den här nivån får dig att utvecklas. Jag skulle säga att Fredrik är en klart bättre spelare i dag än när han kom hit, säger Hodgson till DN.

Fulham parkerar för närvarande på åttonde plats och har inte förlorat på snart två månader. På fredag gästar man White Hart Lane i mötet med Tottenham.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!