Daniel Weilar, Andreas Bardh, Patrik Sandberg, Viktor Morgården, Gustaf Fredblad, Daniel Pereaux, Daniel Stålenbring, Daniel Persson, Joakim Jansson, Fredrik Hermelin, Hans Ebenman, Mattias Büman, Olle Eriksson

Nyheter24 – Vendemore 1-0 (Daniel Weilar)

Sv Akademin Media – Nyheter24 1-0

Nyheter24 – Svenska Dagbladet 0-2

Expressen – Nyheter24 2-3 (Olle Eriksson 3)

Kvartsfinal:

C More – Nyheter24 0-0 (7-6 efter straffar). Målskyttar på straff: Hans Ebenman, Daniel Weilar, Patrik Sandberg, Viktor Morgården, Gustaf Fredblad och Fredrik Hermelin.

Från det lag som tog hem titeln 2010 återfanns endast tre spelare kvar på bolaget och det stod tidigt klart att stjärnan tillika grundaren, Douglas Roos, skulle missa årets turnering på grund av en efterhängsen ljumskskada.

De andra två som var med och vann år 2010, Daniel Weilar och Patrik Sandberg, flaggade lyckligtvis grönt flagg för deltagande i år. Turneringen skulle spelas på klassiska Zinkensdamms IP och trots att vårt lag inte bestod av några Hammarbyare, så var vi alla nöjda med den valda spelplatsen.

Väl på plats blev vi inte direkt mindre belåtna när vi blev varse om att det under hela dagen skulle bjudas på korv, sportdryck, godis, kaffe och mycket annat. Framåt lunchtid rullade det även in en food truck från Curbside som serverade underbara hamburgare till alla hungriga spelare. Som spelare blev man verkligen omhändertagen mellan matcherna och det var nästan lika trevligt att sitta och bevittna de andra matcherna som att spela själv.

Totalt hade tio lag anmält sig till årets upplaga av Media-SM och dessa lag skulle bli indelade i två grupper varav av de fyra bästa lagen gick vidare till kvartfinal. Med andra ord hade man rent teoretiskt 80% chans att knipa en slutspelsplats, något vi kände var ett givet delmål.

Lottningen hade placerat oss i samma grupp som Svenska Dagbladet, Expressen, Vendemore och Sv Akademin Media.

Efter att ha synat spelschemat stod det klart att vi skulle spela öppningsmatchen för hela turneringen, vilket kändes väldigt hedrande. Vendemore stod för motståndet och inte helt oväntat visste vi inget om våra motståndare innan domaren blåste igång matchen.

Gruppspelet

Matcherna spelades 1x12 min så det var full fart som gällde. Öppningsmatchen inleddes med ett rätt kraftigt spelövertag från Vendemores sida samtidigt som vi kunde sticka upp med några halvfarliga kontringar.

Vår målvakt, Daniel Pereaux, visade sig vara en riktig panter i kassen och tack vare honom kunde vi hålla nollan i första matchen. Med en minut kvar av matchen lyckades vi även hänga en kasse då lagets kapten, Daniel Weilar, snyggt rullat in 1-0 efter ett mönsteranfall.

I match två och tre hade vi inte riktigt marginalerna på vår sida och det blev tyvärr två knappa förluster mot Sv Akademin Media och Svenska Dagbladet. Detta bäddade för en riktigt spännande avslutning av gruppspelet.

I derbyt mot Expressen i sista omgången var vi tvungna att vinna eller spela oavgjort för att säkra slutspelsmatchen. Det märktes att det var mycket nerver i matchen för trots ett stort bollinnehav var det Expressen som gjorde första målet. Kvitteringen kom dock snabbt och vi trodde då att faran var över men Expressen ville dock annorlunda.

Anförda av center-tanken Mathias Lühr lyckades dom peta i ledningsmålet på nytt och i det läget var det ovisst om vi skulle nå slutspel eller inte. Men med endast ett par minuter kvar på matchuret repade vi dock mod och hängde in kvitteringsmålet igen. I samma veva som Lühr klev av med en fotledsskada kunde vi även sätta segermålet och avancemanget till slutspel var ett faktum.

Kvartsfinal

C More lyckades vinna den andra gruppen och vi blev lottade att möta dom i slutspelet. Med 45 minuter kvar till kvartfinal tog vi en välbehövlig lunchrast och efter tre varmkorvar med dubbel räksallad och extra allt så hade vi kommit fram till den så efterlängtade vinna-eller-försvinna matchen.

Taktiken var att spela defensivt och sedan försöka kontra in ett mål så istället för 2-3-1 gick vi ner och spelade med tre backar. Det visade sig vara ett genidrag. Vi stod upp bra och vi skapade helt klart de hetaste chanserna under de 12 minuter som kvartsfinalen pågick. Med en minut kvar bestämde sig en kille i C More för att ta ett judo-grepp om Gustaf Fredblad inne i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten utan någon som helst tvekan.

Till vårt stora förtret missade vi straffen och alldeles därefter blåste domaren av matchen. Den skulle nu avgöras med sudden-death straffar. Båda lagen började med att missa en varsin straff och sen gjorde vi fem raka mål var. I den sjunde omgången drog tyvärr C More det längsta strået och media-SM var över för den här gången.

Vi fick sedan bevittna finalen från sidan och där fick vi se Sv Akademin Media vinna på straffar mot C More. Det kändes som att vi mycket väl kunde ha stått där med bucklan i våra händer men vi hade inte marginalerna med oss det här året. Men vi kommer tillbaka starkare, var så säkra!

Nyheter24 vill passa på att tacka Rutger Lindquist och Mathias Tauberman för ett riktigt roligt arrangemang och vi ser redan fram emot nästa år. Då skall bucklan tillbaka där den hör hemma.