Andreas Isaksson är klar för Djurgården.
Andreas Isaksson är klar för Djurgården. - Foto: DIF Fotboll

BEKRÄFTAT: Andreas Isaksson återvänder till Djurgården

Djurgården meddelar att Andreas Isaksson är klar för klubben.


Natten till torsdagen gick Svenska fans-profilen Björn Johnsson ut med att Djurgården var nära att värva tillbaka Andreas Isaksson och under torsdagen blev det nu bekräftat från klubben.

Isaksson spelade för Djurgården under klubbens storhetstid i början av 2000-talet och hjälpte föreningen till två SM-guld.

– Det känns fantastisk kul att komma tillbaka, det är som att komma hem igen, berättar Isaksson i ett pressmeddelande från Djurgården.

Målvakten lämnade Djurgården 2004 för franska Rennes för att sedan representera klubbar som Manchester City och PSV Eindhoven. Senast kommer han från Kasimpasa där han haft svårt att ta en ordinarie plats.

– Jag känner till laget bra men har inte total koll på alla spelare. Eftersom jag varit utomlands så länge har jag inte sett så mycket av matcherna. Men jag har ju hela tiden följt DIF i tidningarna och kollat tabellen. Jag vet ju att det har gått lite tyngre på sistone, om man bortser från senaste matchen mot Göteborg, men det tabelläget ska vi se till att vända på nu, berättar nyförvärvet.

Kontraktet är skrivet på två och ett halvt år och Isaksson som slutade i det svenska landslaget efter EM meddelar att det är i Djurgården som han ska avsluta sin karriär.

– Det blir härligt att komma tillbaka på Kaknäs och få avsluta karriären där. Även om jag inledde i Trelleborg så var det i Djurgården som allt egentligen började och min karriär sköt fart. Vi hade underbara år med ett kanonlag och två SM-guld så det känns skönt att få sluta cirkeln nu, säger Andreas som börjar träna med laget redan på fredag och får lära känna en ny upplaga av DIF.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Årets värvning?
Tack för din röst!