TFF tog poäng trots mardrömsstart

Helsingborg dominerade massivt, men Trelleborgs effektivitet var bättre.

David mot Goliat kunde man likna måndagskvällens match mellan Helsingborg och Trelleborg vid. TFF hade ett kraftigt manfall samtidigt som hemmalaget kom med ordinarie lag och en formtopp. När Rene Makondele efter bara två minuter skickade in 1-0 var det precis så det kändes också. Hur skulle Trelleborg hämta sig från det?

Jo, genom hundraprocentig effektivitet. Laget hade två heta chanser på hela matchen och gjorde följaktligen två mål. Reduceringen till 2-1 strax innan halvtidsvilan var psykologiskt mycket viktig. Ett tvåmålsunderläge i andra halvlek hade sannolikt varit för tufft att hämta upp. Men Max Fuxbergs mål, som styrdes in via HIF-backen Marcus Nilsson, gav laget hopp inför andra halvlek.

Helsingborg dominerade matchbilden kraftigt, men Tom Prahl har uppenbart förvandlat Trelleborg från ett tråkigt "bolltjongargäng" till en livsfarlig motståndare för samtliga lag. Det var alltså inte rättvist, men när Fisnik Shala i den 55:e minuten tog hand om en egen retur och kvitterade till 2-2 var det ändå inte oväntat.

HIF pressade på sista halvtimmen för ett segermål, men Trelleborgs Viktor Noring agerade säkert i målet. En poäng innebär att Helsingborg ligger på samma poäng som Elfsborg i toppen, men med ett mål sämre i målskillnad.