Elfsborg upp i topp efter seger

Elfsborg är nu serieledare i Allsvenskan i fotboll efter seger, 1-2 (0-1), borta mot IFK Göteborg. Elfsborg leder serien två poäng före Malmö. IFK Göteborg ligger på 13:e plats i tabellen.

Alexander Bernhardsson stod för Elfsborgs avgörande mål efter 83 minuter.

I och med detta har Elfsborg hela fem raka segrar i Allsvenskan.

Matchen förblev jämn målmässigt till Elfsborg tog ledningen i 32:a minuten, genom Per Frick på pass av Simon Hedlund. IFK Göteborg kvitterade till 1-1 i 76:e minuten.

Men med sju minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Alexander Bernhardsson.

Det här var IFK Göteborgs sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Elfsborgs tionde uddamålsseger.

Nästa motstånd för IFK Göteborg är AIK. Lagen möts måndag 6 november 19.10 på Gamla Ullevi. Elfsborg tar sig an Degerfors hemma söndag 5 november 17.30.