IFK Norrköping vann mot Varberg
IFK Norrköping vann mot Varberg - Foto: Daniel Bengtsson

Makalös vändning av Norrköping hemma mot Varberg

Trots underläge lyckades Norrköping ta tre poäng i matchen i Allsvenskan i fotboll mot Varberg på måndagen. Efter 0-2 i halvtid slutade fajten med seger för Norrköping hemma på Platinumcars Arena med 4-3.

Segermålet för Norrköping stod Maic Sema för på tilläggstid.

Varbergs BoIS FC tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Hampus Zackrisson på pass av Ismet Lushaku.

Laget ökade ledningen till 0-2 på tilläggstid i första halvleken, genom Dion Krasniqi. Direkt efter pausen gjorde Mads Borchers mål framspelad av Ismet Lushaku och ökade Varbergs ledning. Efter det målet inleddes dock Norrköpings vändning.

I 70:e minuten nätade Moutaz Neffati, framspelad av Maic Sema och reducerade åt Norrköping.

I 80:e minuten reducerade Norrköping på nytt genom Arnor Traustason på pass av Vito Hammershøy-Mistrati.

Först med sju minuter kvar att spela kvitterade Norrköping genom Isak Andri Sigurgeirsson på pass av Maic Sema.

Bara sju minuter senare spelade Isak Andri Sigurgeirsson fram Maic Sema som såg till att Norrköping tog ledningen. Sema fullbordade därmed Norrköpings vändning.

Maic Sema gjorde ett mål för Norrköping och två målgivande passningar.

Det här var Norrköpings femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Varbergs åttonde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Norrköping på åttonde plats i tabellen, och Varberg är på 16:e plats.

Norrköping möter Sirius i nästa match borta söndag 12 november 15.00. Varberg möter samma dag IFK Göteborg hemma.