Helsingborgs seger satt långt inne

Trots överlägsenhet i spel och målchanser blev det "bara" 3-1 mot jumbolaget Örgryte.

Örgryte kom till Helsingborg med en poäng i bagaget på tio spelade matcher och med den hemska målskillnaden 4-20. Nu har bortförklaringarna tagit slut, kvar återstår att tänka positivt.

– Jämför man med början av allsvenskan så är vårt försvar mycket bättre nu. Vi är stabilare och tryggare. Sedan är Bengt Andersson i mål lysande, säger mittbacken Dennis Jonsson till PPV.

"Döda matcher"

Topplaget Helsingborg har å andra sidan svårt att "döda" matcher. Det dröjde till den 88:e minuten innan Erik Sundin kunde sätta 2-0 och 3-1 kom på tre minuters stopptid.

– Vi spelar bra hela matchen. Egentligen var det bara målen som saknades, sa Erik Sundin till PPV.

Först på den åttonde klara målchansen kunde hemmalaget ta ledningen i 52:e minuten. Typiskt då att målskytten Marcus Lantz fick bollen av Örgrytes Pavel Zavadil och att Lantz skott styrdes via ÖIS-backen Tommy von Brömsen.

Till och med Henrik Larsson var obeslutsam när målchanserna dök upp. Henke brände tre solklara lägen.