Allt om söndagens matcher

Allsvenskan vänder – Elfsborg och HIF jagar Blåvitt i toppen.


Den allsvenska säsongen har nått andra halvlek och serieledarna i IFK Göteborg möter på söndagen Trelleborg på Vångavallen. Med skador på Adam Johansson och Robin Söder och med Pontus Wernbloom och Mattias Bjärsmyr på proffsäventyr på kontinenten, gör tre nyförvärv debut i Blåvitts trupp.

Den finske mittbacken Tuomo Turunen, hämtad från FC Honka, väntas gå direkt in i startelvan, medan den isländske mittfältaren Theodor Elmer Bjarnason och anfallaren Hannes Stiller, plockad från Qviding, troligtvis börjar på bänken.

Samtidigt har hemmalaget Trelleborg stora skadeproblem, framför allt på backsidan där bland andra U21-stjärnan Rasmus Bengtsson saknas.

– Den stora anledningen till att det gått lite sämre är att vi fått spela in många nya spelare på grund av skador. Nu behöver vi poäng för att hitta stabiliteten igen, säger Trelleborgs tränare Tom Prahl till FotbollDirekt.

– Trelleborg är en svår bortamatch, men vi har inte förlorat där på många år nu, säger Blåvitts tränare Jonas Olsson.

Vid vinst sätter IFK Göteborg förstås press på de jagande lagen i toppen av Allsvenskan. Ett av dem, Elfsborg, har hemmamatch mot Djurgården.

Boråsarna kommer från spel i Ungern där laget i torsdags säkrade avancemang i kvalet till Europa League via 0-0 mot Haladas. Laget verkar dock inte alltför slitet och har bara Jari Ilola på skadelistan. Tränaren Magnus Haglund väntas ställa upp med starkast möjliga startelva. Martin Ericsson gör comeback i truppen efter skadefrånvaro.

Djurgården ska göra sena tester på de småskadade stjärnorna Daniel Sjölund, Mattias Jonson och Johan Oremo. Klart sedan tidigare är att Boyd Mwila och Yosif Ayuba missar matchen. Detsamma gäller Dan Burlin, lånet från Skellefteå FF, som är inte spelklar.

Djurgården är i stort poängbehov i botten av tabellen.

– Jag tror absolut att vi kan hota Elfsborg på bortaplan, men då krävs givetvis att vi är helt på topp, säger tränaren Andrée Jeglertz till klubbens hemsida.

Den tyske vänsterbacken och Nyheter24-bloggaren Jan Tauer, som varit petad under en längre period, gör comeback i DIF-truppen. Här kan du läsa Tauers blogginlägg från Borås.

I söndagens tredje allsvenska match tar Helsingborg emot Gefle hemma på Olympia. HIF är också ett av de lag som jagar Blåvitt i toppen, medan Gefle slåss i mitten av tabellen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!