Helsingborg starkast i svängig match

Vann med 2-1 mot Hammarby på Söderstadion.

Helsingborg drog det längsta strået i en svängig match på Söderstadion. Skåningarna vann med 2-1. Hemmalaget Hammarby var dock nära att få med sig en poäng. Stolpen räddade Helsingborg när Freddy Söderberg fick ett kanonläge på stopptid.

René Makondele gav Helsingborg ledningen i den första halvleken med en klockren halvvolley i det bortre krysset. Erik Sundin ökade på till 2-0 i den andra när han sprang sig fri och lobbade över "Poppen" Björklund i Hammarbymålet.

Den förre Helsingborgsspelaren Andreas Dahl reducerade för hemmalaget på en fint slagen frispark. Men närmare än så kom inte Hammarby.

Bajen gjorde ingen dålig match. Nyförvärven från Brasilien, Claudio och Rafael, visade att de kan bli nyttiga framöver och unge Vlado Zlojutro på vänsterkanten gjorde en bra första halvlek. Men laget visade dålig skärpa i avsluten. Helsingborg var betydligt mer effektivt och fortsätter, i och med segern, att slåss i den absoluta toppen av den allsvenska tabellen.