"Vi går för en dubbel"

Gefle vill fortsätta att fälla topplag – Kalmar näst på tur.


Förra helgen stod Gefle för omgångens stora skräll i Allsvenskan när laget bortabesegrade Elfsborg med 3-2. På lördagen väntar en ny bortamatch mot ett annat topplag när gästrikarna besöker Fredriksskans och Kalmar.

–Vi försöker gå för en dubbel och tvåla till Kalmar också, säger lagkaptenen Daniel Bernhardsson till Nyheter24.

Men han tillägger att det inte går att använda riktigt samma strategi mot Kalmar som mot Elfsborg.

–Elfsborg är ett offensivt lag som gillar att gå framåt och lämnar väldigt lite folk hemma. Det visste vi och det kunde vi utnyttja i Borås. Kalmar spelar annorlunda och har inte alls lika mycket folk med i anfallen. Men vi ska nog kunna luckra upp dem med, det gäller bara att sätta de chanser vi får. Samtidigt måste vi förstås lyckas i vårt försvarsspel.

Kalmar hade inför förra helgens bortamatch mot Halmstad sex raka allsvenska vinster. Men segersviten bröts på Örjans vall när HBK vann med 2-0. Dessutom drog landslagsstjärnan Rasmus Elm på sin tredje varning för säsongen, vilket gör att han är avstängd i matchen mot Gefle.

–Det viktigaste för oss nu är att få tillbaka spelglädjen som jag tycker har varit borta ett tag, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand till klubbens hemsida inför Geflematchen.

Kalmar - Gefle, Fredriksskans, PPV, klockan 16:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!