AIK tillbaka i serieledning

Krossade Örgryte.

Fram till den 43 minuten höll formstarka bottenlaget Örgryte jämna steg med AIK. Gnaget var uddlöst och Örgryte inspirerat.

Men AIK har något maskinmässigt över sig som kan leda hela vägen till SM-guld. Den här gången var det Martin Mutumbas soloraid som fick maskineriet att hacka igång. Yttern bröt in i banan, gjorde bort sin bevakare och rullade enkelt in bollen med en vänster.

– Jag tappade helt hjärnan och bara firade ihjäl mig, säger Kayongo-Mutumba till PPV.

12 minuter in på andra halvlek fälldes Ivan Obolo i straffområdet och domaren visade direkt på punkten. Stensäkre straffskytten Markus Jonsson gjorde inget misstag och satte 2-0 till Gnaget.

Sedan gav Örgrytes gamle keeper Bengt Andersson ett mål till till AIK. Målisen passade bussigt till Burgic som i sin tur spelade fram Obolo som dunkade upp den i nättaket bakom en bortkommen Andersson.

– Det var en skön seger, säger målskytten Marcus Jonsson till PPV.

Nu luktar det guld för Gnaget.

– Det känns så, vi har tagit många steg framåt och har mycket fler avslut än tidigare på säsongen. Samtidigt är vi fortfarande stabila bakåt, säger Markus Jonsson.

I och med segern tog AIK tillbaka serieledningen från IFK Göteborg. Ett IFK som på måndagen fick beskedet att målkungen Tobias Hysén missar tre veckor av allsvenskans hyperjämna guldstrid efter en skada han ådrog sig under söndagens vinst mot Hammarby.

Guldfavoriterna Elfsborg förlorade samtidigt med 0-5 mot MFF och ligger nu sju poäng bakom AIK. Kalmar, på tredje plats, ligger sex poäng bakom. Det största hotet, IFK, ligger en poäng bakom - det är upplagt för en rafflande strid om SM-guldet mellan AIK och Blåvitt.