AIK:s guldförsvar

AIK höll undan i Borås. Elfsborg rasande på domaren Martin Ingvarsson.

Det var på förhand en av säsongen hetaste matcher. Om AIK vann skulle de göra ett guldryck. Om Elfsborg vann skulle de vara högst delaktiga i guldstriden. Det blev, som så ofta i såna här sammanhang, ett rejält antiklimax där domaren Martin Ingvarsson hamnade i fokus.

Det hettade till direkt när Martin Ericssons avslut tog på en AIK-arm. Domaren Martin Ingvarsson valde att fria. Emir Bajrami blev vansinnig.

Sedan idiotsatsade Dulee Johnson när han kapade Ishizaki. Gult kort och Dulee Johnson missar nästa match. Inte första gången han dummar sig bort från en startelva.

Känslan efter första halvlek var att Elfsborg var lite närmare vinsten.

– De har riktigt bra chanser där de kan göra mål, säger Martin Mutumba i PPV.

– Vi måste bli lite rappare, vinna bollen lite högre och utnyttja de lägen vi får, säger Elfsborgs Martin Ericsson.

Andra halvlek fortsatte i samma stil. Elfsborg gnuggade och gnuggade och testade gång på gång Daniel Örlund i AIK:s mål utan att det hettade till på allvar.

– Jag tycker att vi skulle ha avgjort matchen i andra halvlek, säger Magnus Haglund i PPV.

AIK stack upp på halvhjärtade kontringar men hade svårt att producera något som liknade konstruktivt anfallsspel. Deras försvarsspel lyckades bra mycket bättre och AIK befäste sin plats som allsvenskans försvarsstarkaste lag.

– De kanske skapar fler klara chanser, och det är inga konstigheter, men en bra AIK-insats, säger Micke Stahre.

När Anders Svensson drogs ner i straffområdet skrek Elfsborg på straff igen. Men Martin Ingvarsson valde att fria den här gången också. I slutminut friade Martin Ingvarsson en misstänkt hands igen.

Matchen slutade 0-0. Ett bra resultat för IFK Göteborg som nu har chansen att knappa in på AIK.