Inget straff för Wanderson

Gais klarar sig undan poängavdrag.


Gais klarar sig utan straff för att ha spelat med Wanderson. Detta trots att han saknade speltillstånd och att klubben var medveten om att de använde en spelare de egentligen inte fick använda.

Disciplinnämnden lägger över allt ansvar på migrationsverket.

" I SvFF:s tävlingsbestämmelser (4.24.4, sista stycket) anges att "om spelaren inte har rätt att vistas i landet är spelaren att betrakta som okvalificerad". Disciplinnämnden konstaterar att det är en fråga som avgörs av migrationsmyndigheterna. Migrationsverket har beviljat Wanderson do Carmo arbets- och uppehållstillstånd för den period protesten avser och lämnar Örebros protest utan bifall.", skriver disiplinämnden i sitt beslut.

Den 17 september ansökte Wanderson om arbetstillstånd hos migrationsverket - en ansökan verket beviljade i samband med att medier avslöjat att Gais spelat Wanderson utan tillstånd.

Tillståndet började gälla från det datum ansökan kom in. Klubbarna som anmält Gais till disciplinnämnden var Hammarby och Örebro. Disciplinnämnden valde att inte ens behandla Hammarbys ansökan då den inte inkommit inom förbundets tidsfrist.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!