Örgrytes mardröm - Elfsborg vill ha mer semester

"Om vi kommer trea innebär det att vi slipper de två kvalmatcherna i sommar, och det vill vi göra".


Elfsborg är avhängt från guldstriden och möter ett Örgryte som slåss med näbbar och klor för kvalplatsen.

Men här kommer ett glädjebesked för bottenkonkurrenterna Djurgården och Hammarby.

Elfsborg har faktiskt något kvar att spela för - sommarledigheten.

– Vi har en Europacupplats att spela om, sen har jag väl aldrig hört talas om ett lag som bara lagt sig för att de inte har något att spela för, säger Stefan Ishizaki till Nyheter24.

– Om vi kommer trea innebär det att vi slipper de två kvalmatcherna i sommar, och det vill vi göra. Vi märkte i somras att det sliter på truppen, fortsätter han.

Elfsborg gästar Gamla Ullevi på onsdagskvällen. Matchen spelas på en plan som misshandlats av att tre klubbar delar arenan.

Det kommer självklart att påverka Elfsborgs passningsinriktade spelmodell. Något Stefan Ishizaki är medveten om. Nu flaggar han för att det kanske inte blir det bolltrillande skönspel som Elfsborg skämt bort publiken med.

Alvaro (Santos) och Marcus Allbäck har betytt enormt mycket för dem. Vi kommer att köra på som vanligt. Planen är inte så bra så vi kommer att ändra lite på vårt spel.

– Vi kommer kanske inte att vara lika naiva på vår egen planhalva och försöka spela oss ur situationer som vi gör hemma. Utan det blir kanske att vi skickar en del långt, säger Ishizaki.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!