Krismöte om spelarvåldtäkten

Lagkamraterna pekade ut den 27-årige allsvenskanspelaren.


Efter våldtäktsmisstankarna mot den 27-årige allsvenskanspelaren har klubben tvingats ha krissamtal med spelarna. Två lagkamrater har tidigare pekat ut spelaren, som har häktats och är misstänkt för våldtäkt på en 18-årig kvinna medan hon låg och sov.

De två spelarna befann sig i lägenheten när övergreppet skedde.

– De båda spelarna har medverkat till att polisen har kunnat gripa den misstänkte. Det är väldigt tråkigt för dem att de har varit vid fel plats vid fel tillfälle. Det är väldigt synd om dem, för att inte tala om hur synd det är om tjejen i så fall, säger klubbens ordförande till Expressen.

Spelarna har förhörts av polis.

– Det är två väldigt unga spelare som var med i samma lägenhet när det hände. De har jag pratat med och vi har fått en bild av hur de har uppfattat det hela. Vad de säger till mig eller vad vi sagt vill jag så klart inte säga. De är inte misstänkta för något, säger klubbens ordförande till Expressen.

27-åringen greps i lördags och har i ett första förhör nekat till brott. Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Natten till lördag ska den påstådda våldtäkten ha ägt rum i en lägenhet i centrala Gävle. Polisen baserar gripandet på flera vittnesuppgifter.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!