Vem vill ha Swedbank Arena?

I dag börjar den nya nationalarenan i Solna att byggas på allvar. Men vilka ska spela där? AIK tvekar.


Diskussionerna om nya nationalarean Swedbank Arena har varit många och långa. Arenaarrangörernas förhoppningar om evenemang har kallats ”glädjekalkyler” av Sveriges konsertarrangörer.

I dag inleds byggandet då kronprinsessan Victoria sätter spaden i marken. Men kommer det att gå runt? De ansvariga hoppas på att AIK ska välja arenan som sin hemmaplan, men mästarklubben tvekar.

- Det stämmer, vi har inte fått något bud från Swedbank Arena. AIK har heller inte fått vara med och planera och ha synpunkter på arenan. I presentationsmaterialet för nationalarenan nämns skidskytte, musikaler och jättediskon, men jag är inte säker på att AIK passar in där, säger Claes Hansen i AIK:s arenagrupp till Metro.

Merparten av fansen är emot en flytt från Råsunda till den nya arenan, delvis för att den är väldigt stor och just för att man inte fått vara med och utforma den. Dessutom är kringförsäljningen förstås viktig, vem äger rätten till korvförsäljningen etcetera?

AIK undersöker även möjligheten att stanna kvar på Råsunda, som dock är i behov av en kostsam upprustning.

- Vi vill vara kvar på Råsunda om det är tekniskt, politiskt och finasiellt möjligt, fortsätter Hansen.

Christian Alexandersson, som är vd för Arenabolaget, hävdar att man för samtal med AIK och hoppas att parterna ska kunna komma överens.

För att arenan ska få själ och hjärta är det viktigt att de är med, säger Alexandersson.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!