- Foto: Bildbyrån

Återvänder till allsvenskan

Sejouren i norska Kongsvinger varade i två år, innan Johan Nilsson Guiomar, 24, bestämde sig för att återvända hem till Sverige och Skåne.


Förre MFF-försvararen återförenas nu med sin gamle tränare Tom Prahl och kommer att ansluta till TFF under januari, efter sin semester i Spanien.

– Personligen är jag mycket nöjd. Det ska bli skönt att komma hem och vara nära till familj och vänner, säger han till klubbens hemsida.

Trots att Trelleborg haft en av allsvenskans bästa målvakter i Viktor Noring så har inte försvaret varit helt felfritt under säsongen. Enkla baklängesmål har varit ett bekymmer, vilket också visat sig i statistiken, nämligen 34 (31 förra året) insläppta mål på 30 matcher.

Prio ett: ett stabilt försvarsspel. Efter att Yousef Fakhro valt att förlänga sitt kontrakt med klubben, är nästa tillskott Johan Nilsson Guiomar som kan spela antingen högerback eller mittback.

– Jag har spelat på båda positionerna så jag vet vad som krävs. Jag föredrar dock högerbacksplatsen något mer då den är lite friare och man kan röra sig mer med boll. Men givetvis spelar jag där tränaren vill att jag skall spela, medger han.

”Guiomar” kom som tonåring till Malmö FF från moderklubben Eriksfälts FF. Där spelade han sex A-lagsmatcher innan han senare blev utlånad till Mjällby AIF under 06/07. Säsongen efter skrev han på för norska Kongsvinger, där han gjorde 73 matcher och stod för två mål. Efter två säsonger i nästa högsta ligan, trots att laget blev uppflyttade och erbjöd sin spelare ett nytt kontrakt, vänder Johan Nilsson Guiomar hem till Skåne för att ta en plats i TFF.

– Jag vet att det finns konkurrens men jag ska arbeta hårt och visa att jag vill spela från start. Men först av allt vill jag komma igång och lära känna alla grabbar, avslutar Johan.

Fotbollsverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!