Miljoner ska lyfta BP

Brommapojkarna kan kanske göra ett lyft i sin satsning under 2010. Klubben har skrivit fleråriga kontrakt med två tunga sponsorer.


Brommapojkarna meddelar i dag att man skrivit på två nya sponsorkontrakt. Det blir många härliga slantar i kassan för den stora klubben.

- Vi har skrivit ett femårigt avtal med Stadium och ett sexårigt med Adidas. Det är avtal som ger oss sjusiffriga belopp och stor trygghet och möjligheter, säger klubbdirektören Ola Danhard till FotbollDirekt.

BP ska redan ha tackat nej till tio miljoner från IFK Göteborg för den nyblivne landslagsmannen Philip Haglund och har lyckats knyta till sig Babis Stefanidis. Sådana saker är inte helt lätta att göra utan en stadig ekonomi. De ska också utmana Djurgården om Stabaeks duktige försvarare Pontus Segerström.

- Vi har blivit ekonomiskt starkare men vi har också bevisat att det går att spela allsvenskt hos oss och att det via BP går att komma ut i Europa. Titta på Albin Ekdahl. Jag brukar säga att det är ju ändå inte så många klubbar som säljer spelare till Juventus.

Även målvakten Kristoffer Nordfeldt togs ut till Erik Hamréns ”nya” landslag bestående av spelare från de nordiska ligorna.

BP blickar västerut, åt Göteborg, där BK Häcken lyckats bra trots små medel.

- Jag tycker det är realistiskt för oss att i första hand sikta på att bli ett mittenlag, menar Danhard.

- Det är klart att det vore fantastiskt och ingen omöjlighet att lyckas med det Häcken gjorde den här säsongen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!