Kasper Hämäläinen
Kasper Hämäläinen - Foto: Bildbyrån

Finsk trio ska lyfta Djurgården

Djurgården har jobbat lite i det tysta, och hastigt har man gjort klart med tre unga spelare från öst. Det blir till att plugga finska namn för DIF-fansen.


Djurgården satsar finskt till kommande säsong. Mittfältaren Joel Perovuo, 24, har kritat på ett kontrakt över tre år, mittbacken Joona Toivio, 21, och mittfältaren Kasper Hämäläinen, 23, har båda skrivit på för fyra år.

- Djurgården har visat stort intresse och har imponerat på mig som klubb, jag ser stora möjligheter att fortsätta utvecklas här. Jag pratar dessutom svenska så det blir lätt att komma in i ett svenskt lag, säger Hämäläinen till Djurgårdens hemsida.

Hämäläinen anländer från TPS Åbo, Perovuo från FC Honka medan Toivio tillhörde holländska Alkmaar men som varit utlånad till Stormvogels Telstar i den nederländska andraligan.

- Min största styrka är kanske att jag inte har några direkta svagheter, jag är ganska bra på det mesta, ganska allround, säger Toivio.

Perovuo var så sent som i somras och tränade med AIK som hade scoutat honom i Finland. Han och Hämäläinen hyllas av Finlands förbundskapten Stuart Baxter som mycket intressanta spelare.

DIF står inför en spännande säsong sedan man gjort sig av med många spelare efter det sportsliga fiaskoåret 2009.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!